Elders
Nederlands Engels

Het dorp

Gees is een klein esdorp in Drenthe met ongeveer 620 inwoners.  Een deel van het dorp ten oosten van de Dorpsstraat, de doorgaande weg, is beschermd dorpsgebied. Gees heeft weinig nieuwbouw en de woningen bestaan voor een groot gedeelte uit oude boerderijen. Hierdoor heeft het dorp haar oorspronkelijke karakter behouden.   Hier vindt u onze vakantie bungalows.

In omliggende dorpen vindt u supermarkten waarvan enkelen ook 's avonds geopend zijn. Voor verse groente kunt u terecht in de Zelf-pluk groentetuin. Deze tuin ligt achter ons bungalowpark. Heerlijk om zelf verse groenten te kunnen plukken en ze 's avonds te kunnen eten. Zo kunt u een beetje proeven van het boerenleven in Drenthe.

Waar wij als Gesers trots op zijn is de IJssalon Talenti. Deze ijssalon zit op loopafstand van het bungalowpark en is beroemd in Drenthe. Naast de ijssalon bevindt zich "de Kebof". Dit is een meubelzaak met veel antieke meubelen en een eigen meubelmakerij.

Houdt u van kunst dan bezoekt u "Beelden in Gees" net buiten Gees. Dit is een beeldentuin met kunst van kunstenaars. U kunt lekker rondneuzen in het prachtige winkeltje Snipsnoarderijen in de Oude Steeg. Deze is gevestigd in een oude schapenschuur. Hier vindt u brocante uit binnen en buitenland.

Verder treft u in Gees en in de directe omgeving restaurants en andere eetgelegenheden. Dit alles binnen een straal van 5 km. Tijdens de zomerperiode kunt u heerlijk zwemmen in een van de natuurplassen of in het openluchtzwembad in Zwinderen. En het is heerlijk wandelen of fietsen in de Drentse natuur, in ieder jaargetijde. Tevens vind u in de directe omgeving van ons bungalow park +/- 3km een sauna complex.

Wat u in Gees vindt, is rust en de ouderwetse sfeer die het dorp heeft weten te behouden. Kijk niet raar op dat er u gegroet wordt als u op straat loopt. Dit is een traditie die de Drenten in ere houden. Rondom Gees vindt u bos, heide of landbouwgrond. Groen, natuur, ruimte, eigenlijk alles waar Drenthe om bekend staat.

 

zoeken

contact

Telefoon: (+31) (0)524 581219
Fax: (+31) (0)524 581760
E-mail: Klik hier