Elders
Nederlands Engels

Drenthe

Onze vakantiehuizen in Gees in Drenthe geven u het ideale startpunt om onze prachtige provincie in het noorden van Nederland te verkennen.

Het is een schitterende omgeving voor zowel dagjestoeristen als mensen die daar een langere of kortere vakantie door brengen. Natuur- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wij bieden u vakantiewoningen in Drenthe vlakbij de natuur en dicht bij verschillende attracties en bezienswaardigheden.

Onze vakantiewoningen zijn gelegen in Zuid-Oost Drenthe. Zuid-Oost Drenthe kenmerkt zich door de hunebedden en veengebieden.  

Nationale parken in Drenthe

In Drenthe vindt u drie nationale parken. Het NP Het Drents-Friese Wold ligt op de grens van de twee provincies Drenthe en Friesland. Dit Nationale Park bestaat uit bos, heide en stuifzand. Dit prachtige gebied heeft een rijke flora en fauna en is een genot om doorheen te wandelen, fietsen of te paard te verkennen. Het dorp Appelscha ligt net buiten het nationaal park en is de de beste uitvalsbasis om het landschap te verkennen. Het NP het Dwingelderveld bij het plaatsje Dwingeloo is het grootste natte heidegebied van West Europa. Ook hier vindt u zeer veel verschillende planten- en diersoorten. De goed aangelegde en bewegwijzerde wandel- en fietspaden nemen u mee door dit prachtige gebied. Het derde Nationale Park dat in Drenthe ligt, is het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentse Aa. Het stroomgebied van het beekje de Drentse Aa loopt door de Hondsrug. Het goedbewaarde oude landschap van Drenthe kunt u hier goed terugvinden in zowel de natuur als de gezellige en mooie dorpjes.  Wandelen, fietsen, paardrijden...

Drenthe is een prachtige bosrijke provincie met erg veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen, paardrijden en te genieten van het schitterende landschap. Tussen de bossen vindt u veel heidevelden en zandgronden. Ideaal voor een gezellige picknick in de zon. Op een wandeling over de heide heeft u grote kans om een schaapherder met zijn kudde tegen te komen. In Drenthe zijn ook veel veengronden die in vroeger tijden afgegraven zijn en waar nu natuurgebieden ontstaan zijn met veel water in de geulen. 

Hunebedden

Naast de prachtige natuur staat Drenthe ook bekend om haar vele hunebedden. Er staan er in totaal 52 verspreid over het landschap. Deze met zwerfkeien gebouwde structuren zijn oude grafkamers uit de prehistorische tijd. De Hunebedden zijn zo’n 5000 jaar geleden gebouwd en waren toen bedekt met zand en zoden. In de loop der tijd is deze bedekking afgesleten tot enkel de stenen nog rechtop staan. Deze prehistorische bouwwerken zijn dan ook zeker de moeite van een bezoek waard. 

Naast natuurschoon heeft Drenthe ook veel te bieden op gebied van cultuur. Zo is er Kamp Westerbork: het voormalig concentratiekamp is nu ingericht als museum. Ook de Mariakerk in Ruinen, het kasteel van Coevorden en het historische dorp Orvelte zijn zeker de moeite van een bezoek waard. 

Ook voor de kinderen biedt Drenthe veel vermaak. Plopsaland, Dierenpark Emmen met vele dieren en de prachtige vlindertuin is een lekker dagje weg. Het verkeerspark in Assen en Speelstad Oranje zijn zeer geschikt voor een heerlijk dagje uit. Liefhebbers kunnen ook de jaarlijkse TT in Assen bezoeken of deelnemen aan de Drentse rijwielvierdaagse.

Museumliefhebbers kunnen in deze provincie ook hun hart ophalen. Bezoekt u de volgende musea eens: het openluchtmuseum in Orvelte, het hunebedcentrum in Borger, het veenpark in Barger-Compascuum of het Drents museum in Assen.  

U ziet het: in Drenthe en Gees hoeft u zich nooit te vervelen!

 

zoeken

contact

Telefoon: (+31) (0)524 581219
Fax: (+31) (0)524 581760
E-mail: Klik hier