Elders
Nederlands Engels

De omgeving

In de directe omgeving kunt u heerlijk wandelen en/of fietsen in het staatsbos of eens een kijkje te nemen in het karakteristieke en eeuwenoude Gees te Drenthe. Gees is een prachtig esdorp met vele saksische boerderijen.

U vindt in Gees verschillende mogelijkheden voor vertier. Van een huifkar huren tot een buitenrit maken bij een manege. Ga met lekker weer heerlijk zwemmen in het openluchtbad van Zwinderen. En wat dacht u van een bezoekje aan de beeldentuin in Gees. Er zijn nog vele andere mogelijkheden. Bezoek hiervoor de plaatselijke TIP of kijk op onze homepage onder de knop informatie en faciliteiten voor diverse andere activiteiten in de omgeving. Hierbij is ook aan de jeugd gedacht.

Het schilderachtige dorpje Gees in Drenthe kent zijn vele prachtige cultuurhistorische boerderijen en oude straatjes. De omgeving van Gees biedt een gevarieerd landschap. Rondom de kleine dorpen in Zuid-Oost Drenthe, die allemaal zo'n 3 km uit elkaar liggen worden nog veel soorten graan gewassen verbouwd. Diverse landschappen wisselen zich af met groepen oude hoge eikenbomen en bossen, waartussen een riviertje kronkelt.

Veel landbouwgebieden zijn inmiddels natuurgebied geworden wat de verscheidenheid nog weer vergroot. In de directe omgeving van Gees zijn nog de oude Staatsbossen met heidevelden en vennen. Op de fiets valt u van de ene verbazing in de andere. Vincent van Gogh verbaasde zich ook over dit landschap!

U heeft vanuit Gees toegang tot het veilige Drentse fietspadennet die u voeren langs bos, heide en mooie Drentse dorpen. Ook is er een prima wandelroute door de Oude Steeg; een straatje waar de oude Saksische boerderijen ongeordend door elkaar staan.
Vrijwel direct achter het park bevinden zich stiltegebieden. Niet lang geleden is het Geeserstroompje in oude luister hersteld. De natuur kan in dit gebied weer haar gang gaan. Nog niet zo lang geleden haalden de Geeser boeren hier nog hun hooi. Inmiddels heeft natuurmonumenten en Staatsbosbeheer dit enorme gebied in beheer.

Slechts gadegeslagen door langharige koeien en roofvogels kunt u een dag lang dwalen door de stilte, en genieten van het landschap zoals dat voor enkele honderden jaren ook geweest moet zijn. Voor vogelaars een prachtige kans om te spotten naar bijzondere vogelsoorten, die daar voorkomen. Heeft u al zin om in onze vakantie bungalow te verblijven? Boek op www.elders.nl.

zoeken

contact

Telefoon: (+31) (0)524 581219
Fax: (+31) (0)524 581760
E-mail: Klik hier